Bladen

dinsdag 19 juli 2011

Met Jill in Imax

Melbourne

Charlotte en Joris, van België

Ons groot en luxueues (1 tv per stoel met films, spelletjes en radio!) vliegtuig van Qantas

Visiting Melbourne 2

Veel gestapt en veel gelachen. Mijn voeten deden echt pijn aan het einde van de dag!
We zijn naar het Melbourne casino gegaan met het aanpalende shoppingcenter. Niet zomaar een shoppingcenter, een vol met dure kleren en schoenen van wereldberoemde merken: Versace, Dior, Chanel, Jimmy Choo's (is dat juist geschreven?),... Er waren fonteinen in het shoppingcenter, een plafond van 12m hoog met een hele hoop "ijspegels" aan. Ze worden verlicht en 's avonds bewegen deze namaakpegels en de fonteinen op het ritme van de liedjes en ze vormen een magisch spektakel met het licht erop.

Daarna verder gewandeld langs de rivier in Melbourne naar Eureka Tower, het hoogste gebouw van Melbourne, waar we naar boven zijn geweest. Het uitzicht was prachtig op zo'n 88 verdiepingen hoog. Het was beangstigend maar wel heel mooi! Je kon ook in een klein kamertje gaan, dit werd dan langzaam uit het gebouw geschoven, op een bepaald moment "verdwijnt" de vloer en sta je op een glazen bodem 88 verdiepingen diep kijkend. We hebben dit niet gedaan (niet durven en je moest ervoor betalen).

Verder gewandeld en de tram genomen tot aan de markt. Onze eerste shoppingstop waar ik natuurlijk iets heb gekocht :-p. Het is een oud-lijkend klein horloge aan een lange ketting. Ik heb ook een hangertje gezien in de vorm van Australië (ja ik kan terug ë typen, ik kan met mijn eigen computer op internet!) met Melbourne aangeduid. Het was mooi maar heb het toch niet gekocht. Ik heb nog 5,5 weken :-D.

Ik ben met mijn gastmoeder Thais gaan eten. Ik had dit nog nooit gegeten, maar het was wel lekker. Speciaal en pikant, dat wel, maar zeker niet slecht. Dan snel snel naar huis omdat ze per sé Australians Got Talent wou zien op tv. Hebben ze echt elke show maar aangepast in elk land?

Ik ben doodop, nog een beetje jetlag en het is ook vermoeiend om de hele tijd Engels te praten.
Slaapwel :-)