Bladen

maandag 22 augustus 2011

Old Melbourne Goal

Vandaag ben ik naar de oude gevangenis van Melbourne geweest. Echt de moeite waard! Ik wilde eerst niet echt gaan maar ik ben blij dat ik toch ben meegegaan.

We kregen een rondleiding maar het was geen gewone! We werden 'verwelkomd' door een sergeant (verkleed in de klederdracht van toen) die continu bevelen gaf en die ons in 2 groepen deed binnenkomen: vrouwen gescheiden van mannen. We kregen een papier met onze nieuwe identiteit met ons crimineel verleden op, ik was een Kate maar ik begreep niet goed wat ik had mispeuterd :-p.
Daarna moesten we in 2 rijen naar de wachtcellen gaan. Dit zijn de cellen waar men tijdelijk werd in geplaatst als de gevangenis vol was. Het zag er echt niet uit. Ik zou hier geen minuut willen blijven!
We ondergingen een inspectie op verboden middelen (!), moesten onze zakken uitdoen en voor ons plaatsen, we mochten de muren en deuren niet aanraken,... Het was eigenlijk best grappig!
Dan werden we opgesloten in zo'n cel voor 'de nacht', een korte nacht van welgeteld 3 minuten. Ik heb me echt kapot gelachen want Simone was haar onnozele zelve en daardoor vloog de deur open! De sergeant kon er niet mee lachen! Daarna werden we naar de binnenplaats geleid. Hier bracht men de hele dag door, zonder verwarming in de winter of afkoeling in de hete zomer! Dat moet echt een hel geweest zijn.

We konden naar filmpjes kijken van getuigenissen van mensen die hier hadden gezeten, we konden de 'douches' en 'toiletten' zien.
We konden op ons eigen het gevangenis-gedeelte bezoeken. Dat was nog erger! Gevangenis was echt geen pretje in de vroege 20e eeuw! Iedereen zat bij elkaar: van simpele dieven tot seriemoordenaars. Gezellig!
Het was een gruwelijk maar interessant bezoek. Ik had nooit gedacht dat het me zou bevallen.

In tussentijd gaan de Hollanders (Nikki, Simone, Jill en Jasper) maar door met me te plagen met mijn blijkbaar raar Nederlands. Ik gebruik blijkbaar rare woorden en uitdrukkingen en dan lachen ze me altijd uit!Soms verstaan ze me totaal niet, dat is echt raar want ik had nooit gedacht dat er zo'n groot verschil was tussen Nederland en Vlaanderen. Waar een uitwisseling naar AustraliĆ« al niet goed voor is ;-).

Dikke kussen en tot binnen een kleine week! <3

Laatste weekend is voorbij!

Moet ik nu blij of verdrietig zijn? Ik heb me hier geweldig geamuseerd en supertoffe mensen leren kennen. Het waren de 6 weken van mijn leven! Maar ik mis mijn familie en vrienden enorm. 6 weken lijkt niet lang, maar op bepaalde momenten is het dat wel, geloof me!

Ik ben voor het laatst op uitstap geweest met mijn gastouder, Vicki. We zijn op zondagnamiddag naar St Kilda getrokken. Een klein havenstadje met een strand en er was op dat moment ook een marktje. Echt leuk! Het was een 'kunstmarktje': zelfgemaakte speciale juwelen, schilderijen, sjaals, hoeden, foto's,... Het marktje was vlakbij het strand. We zijn er natuurlijk langsgewandeld, het was zalig! Zonnig en zo'n 22 graden. Er waren zelfs mensen aan het zwemmen in de oceaan! Dat is winter in Melbourne: zwemmen in de oceaan bij 22 graden :-D.
In de avond ben ik naar het afscheidsfeestje van Flavia geweest. Ze is een Italiaans meisje dat vandaag vertrok. Ze is echt heel lief en ik vind het spijtig dat we haar niet eerder leerden kennen (van in Goldcoast)! Het was heel leuk en de taarten die er waren, waren superlekker. Het was er wel heel druk want in het huis zelf leven zo'n 13 mensen (Laura, man, ex-man, vriend en dan 3 echte kinderen en de rest zijn uitwisselingsstudenten)! Ik en Jeanene bleven slapen omdat we niet naar huis geraakten laat 's avonds. We sliepen met 7 personen in de living op de sofa! Jeanene, Flavia, een andere student, ik en de 3 kleine kindjes van Laura. Veel slapen was er dus niet bij. We hebben tot 2u naar 'Dear John' gekeken en daarna wouden we gaan slapen, maar echt slapen lukte niet omdat we op elkaar waren gepropt en ik werd veel wakker 's nachts. Och ja, ik heb het overleefd en ik vond het feestje echt leuk!

Veel liefs!!