Bladen

zondag 31 juli 2011

Zondag, rustdag?

Niet hier in Australiƫ! Niet zaterdag is de topdag om inkopen te doen, te gaan shoppen,... maar zondag! Niet te geloven wat een drukte op de baan en dat is elke week zo!!!

Vandaag ben ik met Vicki in de voormiddag naar het "William Ricketts Sanctuary" geweest. Midden in de bergen had een rare man, William Rickett genaamd, het idee gekregen om standbeelden te maken ter ere van de Aboriginals en hun cultuur. De beelden staan op afgehakte boomstammen of zijn een deel van de boomstam zelf. Dat was heel speciaal om zien. De maker ervan wou de invasie van Europa en de daardoor veroorzaakte verwoesting van de aboriginals leefwijze aanklagen.


Dan doorgereden naar Williamstown. Een zeer toeristisch, klein, oud stadje aan de rand van de rivier die Melbourne in 2 splits. Williamstown zou het eigenlijke Melbourne-city moeten geweest zijn. Vroeger waren de plannen om het zakencentrum hier te vestigen, maar dat is veranderd en dus heeft Williamstown veel kleine historische huisjes die ingepalmd zijn door souvernirwinkeltjes wat veel toeristen aantrekt! We hebben gewandeld op de pier, hebben 'fish and chips' gegeten als middagmaal, ik heb een mooi souvernirtje gekocht (niet voor mezelf deze keer!),...


Het was een heel leuke dag! Ook omdat het weer zo goed mee zat, 20 graden! :-D Nu heb ik die warme botjes gekocht, wordt het mooi weer!

Veel liefs!
<3