Bladen

donderdag 4 augustus 2011

Great Ocean Road en 12 Apostles

Great! Fantastisch! Super! Ongelooflijk! Prachtig! Bestaan er nog synoniemen om zoiets onvergeetelijks te beschrijven?
We zijn gisteren om 9u aan Southern Cross Railway Station in Melbourne vertrokken met ons mini-busje (echt mini mini, check fb voor een foto) richting het zuiden. We zaten echt op elkaar gepropt. Wat wil je met 12 mensen + 12 slaapzakken + 12 kussens! Het was echt een lange en vermoeiende rit van 6 uur (enkel). In het begin reden we over de Freeway, wat snel vooruit gaat, en later op de Ocean Road op de kleine weggetjes langs de bergen en de kust, wat een heel pak trager ging.

We hebben een paar tussenstops gehouden om iets te eten, de beentjes te strekken, foto's te trekken,... Het zonnetje was er gelukkig ook. Het was gisteren 22 graden, de warmste 3 augustus ooit in Victoria. Dat maakte de dag natuurlijk nog leuker! Het was ook spijtig want net op zo'n warme dag zaten we de hele tijd in een busje, maar ja, je kan niet alles hebben hé!

1 van deze tussenstops was het "Mait's Rest Rainforest". Een, zoals de naam zegt, regenwoud dicht tegen de kust. Hierin hebben we een wandeling gemaakt van een half uurtje. Zo koud! Geen (of bijna geen) zon en veel vocht. Hier stonden echt reuzebomen! Stammen zo dik als een vrachtwagen (sorry maar ik vond geen andere vergelijking), ik kon er zelfs gewoon in staan!
Dan, eindelijk na 6 uur rijden, komen we op onze bestemming aan: The 12 Apostles! :-D Zo mooi! En natuurlijk veel volk, wat had je gedacht! Het was echt een ideale dag om hier naartoe te gaan. De zon zorgde voor een oneindig ver zicht over de oceaan. Het was echt prachtig. De hoge golven die tegen de 12 apostelen in sloegen, het strand, de zon, de wind in de haren, de mooie kleuren van de apostelen en leuke mensen om je heen! Ideaal :-D
In de buurt hiervan zijn we naar nog 2 plaatsen aan de kust geweest, 2 grote inhammen: "Thunder Cave" en "Loche and Gorge". Spijtig genoeg mochten we er niet in wandelen (want het stond onder water!).
Van hieruit hebben we een lange wandeling gemaakt naar onze slaapplaats, een oud scoutsgebouw. Over de duinen, in het zand, langs de oceaan en overal een open vlakte zo ver het oog reikt. De zon ging onder en dat gaf er nog net iets extra aan. Het was eigenlijk best romantisch :-p.
Wanneer de zon dan helemaal onder was, zijn we terug gekeerd naar de 12 apostelen om de pinguins te zien die dan tevoorschijn komen. Veel konden we niet zien want het was donker (duh!) en ze zaten zo'n 20 meter onder ons op het strand. Spijtig maar nu kan ik wel zeggen: 'Ik heb Australische pinguins gezien!!'

Nu werd het echt tijd om naar onze slaapplaats te gaan. Die was in de middle of nowhere! Echt, niemand in de eerste 30 km, enkel bomen, weien, de oceaan, bergen,... Heel mooi overdag, maar heel eng 's nachts! Die bomen zijn echt eng in het donker, de gure wind, geen mens, je kent de omgeving niet,... Het ideale, volgens sommige studenten, om een bosnachtspel te spelen!
Het spel: Iemand moest zich verstoppen en de rest moet zoeken. Wanneer je de verstopte vond, ging je bij hem/haar zitten en verstopte je je mee. Dit gaat door totdat er slechts 1 iemand meer overblijft die zoekt naar al de rest, die is verloren. Een kinderspelletje zeg je? Echt niet! In het donker ben je echt bang als er opeens niemand meer rondloop en jij de enige bent die nog aan het zoeken is in een omgeving die je niet kent! Gelukkig hadden enkele mensen een zaklamp mee en vormden we groepjes van 2 zodat, als er iets gebeurde, er iemand was om hulp te halen.
Nadien, uitgeput van de vermoeiende dag, hebben we alle matrassen in de 'living' gelegd van ons huisje zodat we allemaal samen konden slapen. Natuurlijk niet direct gaan slapen, of wat dacht je?!
Popcorn gegeten, horrorverhaaltjes vertelt, Weerwolven gespeeld, gezongen,... Nadien toch een beetje geslapen en na de korte nacht vroeg gewekt om terug in het mini-busje te stappen en terug te keren naar Melbourne :-(. Spijtig!

Ik ben nu echt moe! Het was echt vermoeiend! Ik ga dus vroeg in mijn bedje kruipen :-)
Slaapwel en veel liefs!! XXXX