Bladen

zaterdag 20 augustus 2011

Footy!!

In België kijk ik nooit voetbel, laat staan dat ik naar een match ga kijken. Hier wilde ik naar het Australian Football gaan! Dat deed ik dus, gisterenavond, en ik vond het echt supertof, veel leuker dan voetbal eigenlijk.
Football hier is een echt familie-uitstapje. Het hele gezin komt naar het football met de kleinste kinderen en volledig uitgedost in de kleuren van hun team. In België zie je voornamelijk mannen in het stadium, hier zijn er evenveel vrouwen als mannen en dat merk je aan de toiletten! Er zijn evenveel plaatsen met vrouwentoiletten als mannen, je moet hier niet het hele stadium aflopen voor je 1 vrouwentoilet vind.

De supporters van de 2 teams zitten gewoon samen in de tribunes, in België worden de 2 teams gesplitst. Rellen denk je? Totaal niet! Ze zitten naast elkaar, babbelen met elkaar en oké, ze jutten elkaar wat op als 2 team een punt heeft gemaakt maar daar blijft het bij! Ik heb me geen minuut onveilig gevoeld zelfs al waren we met 3 meisjes in een enorm stadium (52 200 man!! en het was niet eens helemaal vol). Ik heb ook niet zo veel politie gezien.
De sfeer in het stadium was super! Echt gezellig! Van de 1e minuut van het eerste quarter leven ze zich ten volle in. Sommigen kunnen er echt wat van en dat is wel grappig om te zien :-p. Ze worden echt gek als er een punt gemaakt wordt!
Ik ben die avond bij Thayer blijven slapen omdat Upwey te ver is om 's avonds met de trein te doen. Het was gezellig! ik en Nikki bleven slapen en dan heb je natuurlijk een girls sleep-over :-). Vanmorgen dus lang uitgeslapen, het was 11u! ik heb hier in Australië nog geen enkele dag zo lang geslapen.
In de namiddag ben ik met Vicki naar haar tennis geweest. Ik zat zalig in het zonnetje. En dan 's avonds ben ik met haar en een vriendin van haar naar de film 'Jane Eyre' gaan kijken. Een mooie film maar een beetje een triestige film. Ik hou meer van komedies!

Morgenavond is er het afscheidsfeestje van Flavia, dat gaat echt leuk worden! Ik blijf ook daar weer slapen omdat ze aan de andere kant van Melbourne woont. Ik kijk er ech naar uit!

Dikke kussen!! XXX