Bladen

vrijdag 19 augustus 2011

Goldcoast :-D

Een hele week zon, zee, strand! Zalig! Ik heb een hele week niet kunnen bloggen omdat we geen internet hadden in ons appartementblok. Hier zijn enkele stukjes die ik heb geschreven in Word.

Zaterdag 13aug, 17:15
Vanmorgen lang uitgeslapen! Zalig! Opgestaan en snel snel een lunch gemaakt, cornflakes gegeten en mijn tas gemaakt om naar Waterworld te gaan.
Waterworld is vlak naast Dreamworld en je kan vrijuit van de ene naar de andere gaan. We dachten dat het koud ging zijn in het water met onze bikini’s, maar dat was totaal niet zo. We hebben ons geïnstalleerd in ligstoelen aan het groot golfbad en zijn dan direct in alle waterglijbanen gegaan. Het was zo leuk. Het waterpark is niet zo groot maar de glijbanen die er zijn, zijn echt goed. In België bestaan er niet zo’n glijbanen. Het leken rollercoasters maar in water.
Maandag 15aug, 18:00
Vandaag moest ik heel vroeg opstaan, half 7 en dat op vakantie! Maar het was voor het goede doel: we gingen kajakken, snorkelen en ontbijten op het strand :–D. We werden weer opgehaald met een busje (ik denk dat elk evenementenbureau dat doet) en we reden naar de haven. Daar staken we onze handdoek en camera in een ‘dry bag’ zodat deze niet nat werden tijdens het kajakken, dan de kajakken van de oplegger halen, een snelle theorieles op het strand en dan het water in! Ik zat in de kajak met Nikki, ze had het nog nooit gedaan dus in het begin had ze een beetje schrik.
De eerste stop was op het strand van het kleine eilandje dat vlak voor de kust van het vaste land ligt. Daar hebben we ons ontbijtje gekregen: cornflakes, sinaasappel en een chocolade muffin. Daarna mochten we snorkelen! Echt super! We mochten niet te ver in oceaan want er was een sterke stroming en er waren veel speedbootjes en andere grote jachten…. Maar het was echt fantastisch! De vissen zwommen rondom me, bijna raakten ze me aan maar net op het einde gingen ze weer weg. Er was een rare soort, nog nooit gezien: lange, dunne, zwarte vissen met een hele lange en scherpe mond en heel kleine ogen. Echt raar maar wel mooi om te zien. Dan natuurlijk ook vissen met veel mooie, felle kleurtjes en de ‘gewone’ grijze vissen. We moesten opletten want we waren niet ver van de rotsen en daar waren meer gevaarlijke vissen die durfden bijten. Daar heb ik dus wijselijk naar geluisterd :-p!
In de namiddag ben ik een uurtje met Charlotte en Flavia naar het strand gegaan om te slapen(!) maar het was zo koud! Er was veel wind, dus dan zijn we maar gaan shoppen. Ik heb een mooi souvenir voor mama en papa gekocht: Heel mooi al zeg ik het zelf!
Dinsdag 16 aug, 18:35
Weer eens uitgeslapen en dan naar het strand! Het was zo zalig: gewoon niks doen, liggen zonnen en er was geen koude wind zoals gisteren :-D. Daarna moesten we wat boodschappen doen, brood en 2 keer avondeten voorzien.
In de namiddag hadden we een speedboot geboekt die ons langs de kust en tussen de verschillende eilandjes ging. Het was wel geen gewone rit: super snel, met spins (360°) en jumps over de hoge golven. Het was fantastisch! Ik had echt gedacht dat ik ziek zou worden, totaal niet! Het was zo leuk. We droegen allemaal lange regenjassen, niet mooi maar wel goed dat we het deden want het was echt koud met de wind en in de open oceaan.
Zo dit is in het kort wat ik een week gedaan heb. Tof hé! Ik heb me echt geamuseerd en het was gemakkelijk dat iedereen samen zat en niet verspreid zoals hier in Melbourne. Zo was het gemakkelijk om 's avonds op stap te gaan en activiteiten op het laatste moment af te spreken.
Veel liefs en tot binnen een week (!!) :-D