Bladen

dinsdag 9 augustus 2011

Kangoeroe's!!

Na een hectische ochtend toch goed en wel op de trein richting Footscray geraakt. Onderweg een paar problemen door de ochtendspits maar zonder kleerscheuren aangekomen.
Charlotte had mij en nog 2 andere meisjes (Nikki en Kendall) meegevraagd naar het "Ballarat Wildlife Park". Het was zo'n leuke dag! Van het moment dat we in het park waren, zagen we kudde's kangoeroe's gewoon vrij rondlopen bij de bezoekers. Ze waren zo tam, je kon ze aaien, eten geven, ermee op de foto,... Zoveel je maar wou! :-D Het hele park was er vol van! En die baby-kangoeroe's zijn natuurlijk het schattigst!
Er waren ook koala's, wombats, wallabi's, slangen, krokodillen,... Er was niet veel volk (20man in het totaal), dus we konden alles goed zien, geen gedrum, we konden veel mooie foto's maken van de dieren,... Echt heel leuk :-D.
Daarna nog even rondgelopen in Ballarat-city. Daar zijn we een "Goldshop" binnengegaan en zodra de verkoopster hoorde dat we uitwisselingsstudenten waren, nodigde ze ons uit achterin de zaak waar we echt goud mochten vasthouden. Natuurlijk goud, 98% zuiver en opgegraven in de streek. Het was echt superduur! Een voorbeeld: 57gr natuurlijk goud = 6000 AUS dollar!! Als er iemand geld te veel heeft... In de etalage lagen supermooie kettingen en ringen met dat natuurlijk goud, onbewerkt in. Ik zou me echt niet veilig voelen met zoveel geld aan mijn vinger of nek! Maar wel prachtig!
En je zou het niet zeggen, maar dat goud is echt zwaar! Een klein stukje van 3x3 cm kan tot 200 gr wegen.

Dan terug naar Melbourne. Ik ga nu niet meer terug naar Upwey voor ik naar de Goldcoast vertrek. Ik overnacht 2 dagen bij Charlotte omdat mijn gastmoeder mij niet naar de luchthaven kan brengen. Maar dat is helemaal niet erg want ik ben graag hier en Charlotte is mijn beste vriendin hier en haar gastouders zijn superaardig!

Dikke kussen!! xxx