Bladen

dinsdag 23 augustus 2011

St Kilda :-D

En ik die dacht dat het mooie weer en strandliggen voorbij waren na de Goldcoast! Fout! Vandaag in St Kilda was het net alsof we terug in het warme Queensland waren :-D

in de voormiddag wat rondgelopen in het stadje en wat gewinkeld. Er waren echt veel kleine winkeltjes waar ze prulletjes verkopen, juwelen en ook indische zaken. Ik hou van zo'n winkeltjes, het is gewoon gezellig om daarin rond te slenteren, de ringen aandoen zonder ze te kopen, ruiken aan de wierrook, de huidolies uittesten,...
's Middags hebben we een milkshake gedronken. Ik had een 'Cherry Ripe', dat hebben we denk ik niet in België maar het was best lekker. Dan wat in het kleine parkje gezeten en daarna op naar het strand!
Het is onbegrijpelijk dat ik in Melbourne in de winter op het strand kan liggen zonnen in mijn bikini! Zalig! Ik heb gelezen in de krant dat het vandaag hier warmer was dan in Beligië! Dat belooft voor als ik terugkom, ik hoop dat het dan wat beter weer is.

Na een uur zijn we naar de pier getrokken en terwijl we aan het wandelen waren, zag Thayer een stervis in het water. Het was niet diep en dus sprong ze in het water en wat verder lagen er zo'n 50 stervissen in de oceaan! Ik heb ze nog nooit van zo dichtbij gezien. Ze zijn wel mooi! Thayer heeft ze ons doorgegeven op onze handen. Ze voelen wel raar, ze zuigen zich vast op je hand en al hun kleine tentakels trekken zich terug wanneer je ze oppakte. Fascinerend!
Voordat we dan de tram en trein terug namen, hebben we de meest heerlijke taart gegeten. We konden er niet aan weerstaan. Er waren zo'n 4 typische Franse taartbakkerijen in het winkelstraatje met zo veel lekkere dingen. Als ze al die dingen uitstallen in de etalage vragen ze erom! Maar ik heb er geen spijt van: heerlijk!

In het kort: een zalige zomerdag in de winter! :-)

Veel liefs en tot gauw! Xxx